About us

The European Union

КОНКУРС ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ НА НАЙКРАЩИЙ МАТЕРІАЛ ПРО ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ

УГОДА ПРО АСОЦІАЦІЮ: ШЛЯХ ЗМІН

Конкурс для журналістів на найкращий матеріал про євроінтеграцію

Проект Association4U разом із Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України оголошують третю хвилю конкурсу журналістських публікацій в регіональних засобах масової інформації.

Мета конкурсу

• Підвищити обізнаність громадськості про Угоду про асоціацію / Зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.
  • Пояснити можливості, які дає Угода, та виклики, які постають у процесі її імплементації перед українськими державними інституціями, громадянами, неурядовими організаціями та підприємствами.
  • Популяризувати успішний досвід українців, які вже отримують вигоди від впровадження Угоди, спонукати  до активного використання можливостей, що надаються Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.
  • Сприяти утвердженню європейських цінностей та європейської ідентичності України й українців.

Номінації

• Аналітичний матеріал.
  • Репортаж.
  • Інтерв’ю.
  • Історія успіху.
  • Студентський матеріал.

Тематика матеріалів

Подані на конкурс журналістські матеріали можуть стосуватися будь-яких аспектів європейської інтеграції та впровадження Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, але пріоритетними є такі теми:

• експорт українських товарів до ЄС;
  • безпечність та якість харчових продуктів;
  • енергетичний ринок, енергоефективність та відновлювана енергетика;
  • розвиток цифрової економіки (цифрова інфраструктура, електронна комерція, розвиток цифрових компетенцій, кібербезпека);
  • реформування митниці;
  • права і свободи людини.

Участь у конкурсі

До участі в конкурсі запрошуємо:

• журналістів регіональних ЗМІ усіх форм і типів власності (теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа), а також фрілансерів, які співпрацюють із цими ЗМІ;
  • студентів факультетів журналістики вищих навчальних закладів (очної та заочної форм навчання) віком до 25 років.

Вимоги до конкурсних матеріалів

• До розгляду приймаються журналістські матеріали, які вийшли в ефір на регіональному телебаченні чи радіо або були опубліковані в регіональних друкованих ЗМІ чи інтернет-виданнях у період з 1 лютого до 30 квітня 2019 року.
  • Один учасник може подавати на конкурс кілька матеріалів, але не більше одного в кожній номінації.
  • У спеціальній номінації “Студентський матеріал” приймаються також неопубліковані раніше матеріали.

Перебіг конкурсу

З-поміж матеріалів, надісланих на конкурс, журі в особі відомих медійників та експертів визначить переможців і дипломантів номінацій. Вони отримають електронні листи із запрошенням на церемонію нагородження за участі Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України в Києві у травні 2019 р.

У разі незадовільної якості матеріалів, кворум членів журі конкурсу може ухвалити рішення про відсутність переможців у окремих номінаціях. При цьому буде оголошено додаткових переможців у інших номінаціях.

Призи

Переможці третьої хвилі конкурсу отримають оплачувану участь у Львівському Медіа-Форумі 2019 (Lviv Media Forum 2019), а саме компенсацію вартості участі у форумі, квитків в обидва боки, вартості проживання та добових.

Реєстрація на конкурс

Конкурсний матеріал (посилання на матеріал на веб-сайті ЗМІ, скан-копія матеріалу або відео-/аудіофайл) має бути надісланий до 30 квітня 2019 року на електронну адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. із позначкою “Журналістський конкурс”.

У листі має бути вказане авторство матеріалу, дата його виходу, назва та контакти ЗМІ, мобільний телефон автора матеріалу, конкурсна номінація, а також короткий опис матеріалу (не більше, ніж 400 символів). Студентам потрібно разом із матеріалом надіслати скан-копію студентського квитка.

Контакти

Із додатковими запитаннями з поміткою “Журналістський конкурс: питання” прохання звертатись на електронну пошту This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Примітка: офіційним вважається повний текст умов конкурсу, опублікований на українській версії веб-сторінки проекту Association4U за адресою www.association4u.com.ua

Довідково

Інформацію про минулорічний конкурс можна переглянути тут:

Щоб бути в курсі новин про євроінтеграцію, читайте Євроінтеграційний портал та підписуйтеся на євроінтеграційний дайджест.