Проект ЄС “Association4U” провів тренінг для державних службовців на тему наближення законодавства до ЄС

30-31 травня в Києві проект ЄС “Association4U”, який надає технічну допомогу урядовим інституціям України щодо ефективного впровадження Угоди про асоціацію, провів тренінг для держслужбовців щодо правового наближення українського законодавства до норм Європейського Союзу.

Тренінг провів Ральф Юліч, короткостроковий експерт Association4U з Німеччини. Тренер має 22-річний досвід роботи у сфері правових реформ та публічного права. Ральф написав численні аналітичні публікації на тему імплементації європейської політики та права.

Під час дводенного тренінгу державні експерти Директоратів чотирьох українських міністерств здобули знання щодо ключових вимог правового наближення українського законодавства та написання законопроектів відповідно до стандартів верховенства права.

Учасники мали змогу обговорити проблемні питання, з якими стикалися на держслужбі під час складання проектів законів та їх пристосування до вимог Євросоюзу. Зокрема, це стосувалось покращення структури законів, правильного використання юридичної термінології, якісного визначення принципів та різних дефініцій, вміння складати узгоджені з українським законодавством нормативні акти. За результатами тренінгів учасники отримали сертифікати про успішну участь.