Міжнародна конференція з питань юридичного перекладу для забезпечення якісного законодавчого наближення

Якісні юридичні переклади – це основа професійного наближення українського законодавства до законодавства ЄС, а відтак – запорука реформування країни в рамках імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Проект ЄС Association4U спільно з Генеральним Директоратом з питань перекладу Європейської Комісії та Урядовим офісом з координації європейської та євроатлантичної інтеграції 16-17 січня 2019 року проведе в Києві першу профільну конференцію з питань перекладу з метою забезпечення якісного законодавчого наближення.

Запрошуємо фахівців долучитись до конструктивного діалогу між провідними українськими та іноземними доповідачами, поділитись власним досвідом, встановити нові професійні контакти.

Серед тем заходу:
- інституційне та організаційне забезпечення;
- технології та інструменти, компетенції та кваліфікації;
- термінологічні аспекти.

Для представників академічної спільноти в рамках конференції буде проведено круглий стіл щодо включення до навчальних програм питань юридичного перекладу в контексті євроінтеграційних процесів.

Захід буде цікавим для:
- професійних перекладачів, науковців, державних службовців, представників агенцій, що спеціалізуються на перекладах на законодавчу тематику;
- викладачів, які готують студентів-перекладачів за спеціалізацією юридичний переклад;
- студентів старших курсів, які планують займатися юридичними перекладами;
- журналістів, зацікавлених у висвітленні теми імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та супутніх процесів.

Робоча мова конференції – Англійська.
Участь у конференції безкоштовна.

Кількість учасників обмежена за попередньою реєстрацією: https://docs.google.com/forms/d/1Y8YxuNP83G-TijZfJrqWrl_mrTLz5xIjkrEbZtIWUBE/edit
Запрошення будуть надіслані електронною поштою до 25 грудня 2018 року.

Agenda

Day 1
16.01.2018

9:00 –09:30 Registration & welcoming coffee