Компонент II

Розвиток людських ресурсів

Що ми робимо в цьому напрямку?

• Працюємо над покращенням інституційних спроможностей урядових інституцій, що впроваджують Угоду про асоціацію, шляхом розвитку наявних людських ресурсів (тренінги для персоналу галузевих міністерств та відомств, що працюють над імплементацією Угоди про асоціацію).

• Розробляємо та реалізуємо "Програму залучення фахівців для  впровадження Угоди про асоціацію". В рамках цієї програми також передбачено навчання, проте в даному випадку це і підготовка до роботи в урядових інституціях для тих, хто пройде конкурсний відбір та стане частиною команди, і практичні навчання в процесі роботи вже в самих профільних міністерствах та відомствах.

• І навчання держслужбовців, що вже працюють над впровадженням Угоди про асоціацію, і підготовка до роботи нових фахівців, - обидва напрямки роботи спрямовані на підвищення кадрового потенціалу урядових інституцій з метою забезпечення ефективного виконання зобовязань України щодо імплементації Угоди про асоціацію.

Ґлосарій термінів політики, що базується на доказах

Ґлосарій був розроблений Associaition4U у співпраці з НАДУ. Цей ґлосарій містить вибрану термінологію, яка може бути цікавою для практиків та дослідників даної проблематики, а також для іноземних експертів, які хочуть зрозуміти підхід українських фахівців до термінології у сфері розробки політики. Формат ґлосарію дозволяє завантажити його на будь-який електронний пристрій.

Завантажити/прочитати ґлосарій (укр) / Download Glossary of terms on Evidence-based Public Policy (eng)

Угода про асоціацію/ПВЗВТ

Comparative, legal and operational perspective of the Ukraine-EU Association Agreement

An Introduction to the AA/DCFTA. Basic Principles and Understanding